Troubadours

Troubadours overvallen het feest en brengen het volk eerlijke ontroering. Ze zijn jong en gepassioneerd, zingen over wat hen bezig houdt, met piano of gitaar, van Cobain tot Cup Song, Alt J, The Lumineers of eigen werk, songs van nu en daarvoor. Daarna trekken ze weer verder op weg naar het volgende feest. Je kan er veel over praten, maar nog beter eens luisteren. Check dus snel de audiofile!

Wij spelen zowel in uw living als op het buurtfeest als in de grote concertzaal!

Troubadours is een samenwerking tussen De Wissel en artistiek collectief Barranja. Gezien de wet op de privacy kunnen we geen filmbeelden van live optredens op de website plaatsen.

De Troubadours is een muzikaal artistiek project waarin jongeren optreden op een feest, een concert, festival, een studiedag, een proclamatie, … Ze brengen een lied, een verhaal op muziek, een muzikale opening. De jongeren worden hierbij voorafgaand en tijdens het optreden gecoacht en muzikaal begeleid door artistiek collectief Barranja.

Barranja gaat naar de jongeren toe op de verschillende plekken waar ze verblijven. Ze gaan in gesprek met hen, leggen contact en dit op een ongedwongen manier. Ze gaan op zoek naar de (mogelijk) artistieke passies bij de jongeren. Daarna wordt er een aanzet gegeven tot repeteren. Dit is individueel zeer verschillend: sommige jongeren willen meteen aan de slag en een bepaald nummer gaan inoefenen, anderen gaan eerst nog verder op zoek naar wat ze echt willen, want even belangrijk is het verhaal achter de muziek. Het repetitieproces verloopt in deze beginfase dus in verschillend tempo. De jongeren zetten elkaar ook aan om mee te doen nadat anderen reeds mee deden en positieve ervaringen opdeden. Er wordt gewerkt aan de kwaliteit van de act op basis van de talenten van de jongeren. Geregeld wordt er ook buitenshuis gewerkt op plekken waar muziek leeft: een CC, een opnamestudio, schouwburg…Wanneer een optreden in zicht is, wordt er verder gewerkt aan podiumprésence, afwerking, plankenkoorts beheersing… De jongeren moeten kunnen voelen dat wat ze brengen niet alleen oprecht en van hen is, maar dat het ook werkelijk een verdiend applaus mag krijgen gezien de kwaliteit van de artistieke prestatie. Na een optreden wordt er dan weer verder gesleuteld aan wat beter kan, zodat ze ook individueel kunnen groeien.